Amaranthine Books: Sjajne knjige traju vječno

“Danas je sve nekako kratkoročno i trenutno, ali mi vjerujemo da neke stvari trebaju trajati.” To je moto nove kompanije Amaranthine Books, sastavljene od mlade ekipe koja želi raditi knjige koje traju, knjige koje ćemo kupiti za sebe, a ostaviti onima koji dolaze poslije nas. 

Prva knjiga koju su razvili u suradnji s nama je “The Strange Case od Dr. Jekyll and Mr. Hyde” pisca Robert Louis Stevensona. Temeljito su razradili koncept oko podvojenosti glavnog aktera, od ilustracija do korica, pa su tako, među ostalim, razvili i dvije različite verzije knjige – Jekyll izdanje i Hyde izdanje. Knjige su same po sebi vrhunske kvalitete dizajna i izrade, a Hyde izdanje je pogotovo posebno jer je tiskano na crnom papiru te će se tiskati u ograničenoj nakladi od samo 555 primjeraka.

Nedavno su pokrenuli kampanju na poznatoj crowdsourcing platformi Kickstarter kako bi prikupili sva potrebna sredstva za dovršetak razvoja i proizvodnju, a upravo tamo možete i kupiti jedno (ili oba!) od ova dva izdanja.

Kao veliki ljubitelji dobre i lijepo dizajnirane knjige, posebno smo oduševljeni ovom suradnjom i sretni što smo dobili priliku pokazati koliko je tisak bijelom bojom efektan i elegantan odabir u produkciji!

J&H

J&H 12

J&H 11

J&H 10

J&H 3

J&H 1